Carole Verbeeck

Hey, ik ben Carole,

Vrouw, Partner en geliefde, moeder van twee prachtige zonen van 20 en 23, zus van twee broers, dochter, vriendin en meer.  

De  afgelopen 20 jaar herschoolde ik mezelf en behaalde naast mijn diploma graduaat orthopedagogie (1997) het certificaat van seksuologisch lichaamswerker (2016), STREAM-practioner (2018), Arvigo®-practioner (2018) en Vision Quest begeleider (2022). 

Ik studeerde en onderzocht voeding, anatomie, Yoga, bewuste ademhaling, bio-energetica, dans, stemwerk, massage, opstellingswerk, creatieve therapie en reflexologie.

Eén thema bleef echter lang onaangeroerd en heel spannend voor me, Seksualiteit.

Het verlangen om te ontdekken en te groeien werd groter dan de angst voor het onbekende en ik dook de wereld in van bewuste intimiteit, sensualiteit, relaties en seksualiteit.  Tantra was hierin een bijzondere ontdekking en een heerlijk pad van bewustwording.  Van ‘zoeken’ om te willen ‘vinden’, ontspannende ik meer in mijn lijf en begon ik te proeven van ‘Zijn’.

Ik volgde boeiende speelse trajecten zoals ‘Strip Je Vrij’ van Marielle Kleynan en ‘Erodanza’ van Chantalle Kamycki.

In Nederland starte ik m’n eerste profesionele opleiding in dit werkveld bij praktijk voor Inner Life van Jacqueline Snelder.  Kreeg er o.a. les van Theo de Klein  in de opleiding tot Tantrische Seksuologisch Begeleider.

Schrijfsels

                   Regelmatig schrijf ik over het                          Leven, over Aarde, Lijf en Seksualiteit.

 Soms persoonlijke en kwetsbaar, soms vanuit profesionele ervaringen.  Graag deel ik met jullie inzichten, inspiratie, tips en links naar boeiende informatie en educatie.

In de schrijfsels deel ik ook over m’n aanbod, zodat je makkelijk op de hoogte blijft.

Gedegen, vervullende en boeiende kennismakingen en inwijdingen in de Shri Vidya Tantra, Kashmère Tantra, Ayurveda, Sexuologie, Reichiaans lichaamswerk en The Work van Byron Katie.

Na mijn propedeuse diploma bij de Tantra Academy ontvangen te hebben, studeerde ik verder aan het Institute of Somatic Sexology onder begeleiding van Deej Juventin, Uma Ayalet Furman en Joseph Kramer.  Seksuologisch Lichaamswerk brengt embodiment en bewuste seksualiteitsbeleving samen.    Een aanbod van coaching, educatie, somatisch leren en lichaamswerk.  Aangevuld en onderbouwd met o.a. super interessante anatomie-lessen van Ellen Heed en The Wheel of Consent van Betty Martin, mindful masturbatie-coaching en meer.

Deze studie gaf mijn persoonlijke groei-proces een nieuwe dimensie.  Door het vele lichaamswerk kon ik de veiligheid en autonomie in mezelf steeds krachtiger ervaren.   Gevoelens van schaamte begonnen te verdwijnen, grote onzekerheid maakte plaats voor een vervullend zacht krachtig gevoel.  Ik begon dieper te ademen en meer vertrouwd te zijn bij meZelf.  De oordelen over mijn lijf werder minder en overgave aan plezier en genot makkelijker.

Ik kwam stapje per stapje thuis in mijn lichaam en begon te proeven van innerlijke veiligheid en een stevige basis.  Steeds intiemer met mezelf.

De opleiding gaf me het laatste zetje dat ik nodig had om letterlijk Zelf-standig te worden, de praktijk kwam tot leven en zo ook m’n droomjob.

Zomer 2016 specialiseerde ik me in de gezondheid van het vrouwelijke bekkengebied en littekenweefselremediatie tijdens STREAM-opleiding onder begeleiding van Ellen Heed en Kimberley Johnson.

In hetzelfde jaar volgde ik bij Betty Martin ‘Like a Pro’ en ‘Like a Pro Advanced‘, fantastisch werk over grenzen, verlangens en communicatie in Aanraking.  Basis-educatie om als professional in dit werkveld m’n aanbod veilig te houden voor zowel de mensen die langskomen als voor mezelf.

Een dagje ”G-zone” onderzoek, bij Deborah Sundahl en ‘Awaken the cervix‘, online training bij Olivia Bryant namen me specifiek mee in deze hele bijzondere plekjes van mijn/het vrouwenlichaam.

In juli 2017 studeerde ik bij Caffyn Jesse en Katie Sarra ‘Trauma Training for bodywork professionals‘.

Tijdens twee post graduaat modules Psychosexual Somatics Therapy (Mike Lousada en Louise Mazanti) verdiepte ik in o.a. het thema ‘The Self as instrument‘.

Bij Ellen Heed en Kimberley Ann Johnson vervolgde ik de 6 maanden opleiding tot STREAM-practioner. Een rijke en boeiende verdieping over bekkengezondheid, littekenweefselremediatie en prachtige post partum zorg.  Wat een wijsheid!

In 2018 en 2019 werkte ik in België en het buitenland samen met Betty Martin.  We organiseerden voor het eerst ‘Like a Pro’ in België.  Het werd een groot succes en er kwamen moeiteloos 2 gevulde groepen.

Ik leerde en groeide in 2018 ook door de prachtige Arvigo®Therapy opleiding. Een bijzondere niet-invasie manuele techniek die het voortplantings- en spijsverteringssysteem ondersteunt en het bekkengebied en lichaam uitnodigt om weer in balans te komen. Gebaseerd op natuurlijke  oude wijsheden uit Bélize, gestaafd door Westerse wetenschappelijke info.

Een aantal kortere trajecten trokken mijn aandacht en volgde ik met veel plezier.  Money and the nervous system van Kimberly Ann Johnson.  An apprenticeship with sorrow van Francis Weller.

In 2020 ging ik vertragen.  Na jaren van veel werken was het tijd om naar binnen te keren en te integreren en te verdiepen.

Om dit proces te ondersteunen schreef ik me in voor een Vision Quest bij Bart Wiegers en Hermine Schoneveld van Soulquest.  De oer-thema’s van geboorte en sterven worden daar uitgenodigt.   Daar werd me nog duidelijker hoe levenskracht (lees ook seksuele energie) en sterven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  En hoe de Natuur een belangrijke gids en begeleider kan zijn hierin.

Eind 2020, begin 2021, nam ik ook deel aan de super boeiende 6 maanden coach-opleiding in Psychosexual Somatics Therapy.   Een trauma-geïnformeerde lichaamsgerichte  therapeutische modaliteit die zich richt op intieme en seksuele vragen.  Een combinatie van psychotherapie, coaching, lichaamsgericht werken, neurowetenschappen en zenuwstelselregulatie.

One regret, dear world

that Im determined not to have

when lying on my deathbed

Is that I did not kiss you enough.

-Hafiz- 

In 2022 ronde de opleiding tot  WildernessTrainer en Vision Quest Begeleider af.   Hierin komt zoveel voor me samen.

Liefde voor de natuur, voor onze aarde en ons lijf.  Voor hoe die twee onlosmakkelijk met elkaar verbonden zijn.  Voor beweging en buiten-zijn.   Voor het leven met al haar cycli.  Voor de Spiritwereld.  Voor oeroude wijsheid en natuur-gebaseerde manieren van reflectie. Voor ritueel en ceremonie.

In m’n werk en leven vandaag  komen Aarde, Lijf en Seksualiteit

steeds meer met elkaar

in verbinding.