Arvigo®-begeleiding is er voor iedereen die op een zachte diepe manier een gezond bekkengebied wenst te eren en cultiveren.

Vanuit een disbalans wordt balans gestimuleerd. Vanuit gezondheid wordt de vitaliteit die er al is bekrachtigd en nog meer geïntegreerd.

Het is voor mannen en voor vrouwen die ernaar verlangen krachtig, geaard, vitaal en aanwezig te zijn bij zichzelf, in hun relaties en in de wereld.

Het is een niet-invasieve manuele therapie die bloedcirculatie stimuleert en het spijsverterings- en voortplantingsstelsel ondersteunt om optimaal te functioneren. Ze helpt voortplantingsorganen weer naar hun oorspronkelijke plaats te brengen.
Werken in en rond het buikgebied geeft de mogelijkheid aan het lichaam om homeostase (innerlijke balans) te bereiken.

Arvigo®Therapy is een holistische benadering tot gezond en lekker leven en kijkt naar de mens als een hele persoon, met een fysiek, emotioneel en energetisch lichaam.

Redenen waarom mensen kiezen voor Arvigo®

een aanwezige blije baarmoeder
seksuele gezondheid
pijnlijke menstruatie
hormoon-disbalans
verzakking in de bekkenbodem
prostaat-gezondheid
vruchtbaarheid
verbinding ervaren met het bekkengebied
lage rugklachten
post-operatief bij operatie in het buik- en bekkengebied
ontwikkelen van belichaamde seksuele Self-Care

Het is ontstaan door het werk van Dr. Rosita Arvigo, geboren in Chicago, herbaliste en dokter in de naprapahty (ontwikkeld vanuit de osteopathie). Een groot deel van haar professionele leven hield ze zich bezig met het bestuderen van de rol van planten en lichaamswerk bij het genezen van mensen. Ze reisde in de jaren ’80 met haar gezin naar Bélize en kwam daar in contact met Don Elijio Panti, een gerespecteerde elder. Hij leerde de oeroude kunst van het ‘traditionele genezen’ via mondelinge overlevering en gaf zijn wijsheid, na meer dan 10 jaar stage, door aan Rosita Arvigo.
Dr. Arvigo heeft de afgelopen 30 jaar deze traditionele wijsheid met passie behouden en gepromoot in samenwerking met vele universiteiten en klinische onderzoekers. In 1994 werd ATMAT® opgericht, The Arvigo Techniques of Maya Abdominal Therapy® als officieel studieprogramma waar honderden mensen wereldwijd aan deel hebben genomen. In 2004 en werd The Arvigo Institute opgericht in New Hampshire van waaruit de seminaries en trainings georganiseerd en gecoördineerd worden.

Werkwijze

Een eerste fase bestaat uit 2 delen.

Het online intake-uur, waarbij je op voorhand een intake formulier ontvangt dat je voor de sessie invult en we gedurende dat uur overlopen. In de intake is er tijd voor jouw verhaal en jouw vraag. Vaak komen er al eerste inzichten en er kunnen enkele praktische tips meegegeven worden.

Het tweede deel is live. Je ontvangt een eerste Arvigo®Therapy behandeling en krijgt alle instructies mee voor je Zelf-Zorg-massage.

Het aantal nodige sessies, zal afhangen van de vraag waarmee je komt.
3 à 6 sessies (één keer per maand) blijken de beste resultaten te brengen voor specifieke hulpvragen. Sommige vragen, zoals die rond verzakking hebben nood aan een langdurige opvolging. Samenwerking met andere professional, zoals een bekkenbodem-kinesitherapeut kan nodig zijn.

Hoe ziet een begeleiding van Arvigo®Therapy eruit

  • Uitgebreide intake om je sessie individueel en specifiek op jouw noden af te stemmen
  • Live sessie waarin je de Arvigo®Therapy ontvangt (lichaamswerk bij boven- en onderbuik, rug, heup en sacrum)
  • Tijdens deze eerste sessie ontvang je instructies voor Zelf-Zorg-massage om thuis de voordelen van de professionele sessie mee te onderhouden.
  • Extra aanbevelingen zijn mogelijk indien nodig, bv. castor-olie packings of Bajos (Peri-steam).                                                         

Bijdrage en duur van de begeleiding

  • intake online = 60 minuten en is 65 euro
  • eerste twee live sessies = 120 minuten en is 85 euro/uur
  • vanaf derde live opvolg-sessie = 90 minuten en is 85 euro/uur

Ben je geïnteresseerd en woon je niet in omgeving van Lier. Ben je benieuwd of er een Arvigo®practioner dichterbij woont?
klik hier

Reactiemogelijkheid is gesloten