Arvigo®-begeleiding is er voor mannen en vrouwen die hun bekken-gezondheid willen onderhouden of herstellen. Het is een niet-invasieve therapy die bloedcirculatie stimuleert en het spijsverterings- en voortplantingsstelsel ondersteunt om optimaal te functioneren. Ze helpt voortplantingsorganen weer naar hun oorspronkelijke plaats te brengen.
Werken in en rond het buikgebied geeft de mogelijkheid aan het lichaam om homeostase (innerlijke balans) te bereiken.

Arvigo®Therapy is een holistische benadering tot gezond en lekker leven en kijkt naar de mens als een hele persoon, met een fysiek, emotioneel en energetisch lichaam.

Redenen waarom mensen kiezen voor Arvigo®;

pijnlijke menstruatie, hormoon-disbalans, verzakking in de bekkenbodem, prostaat-gezondheid, vruchtbaarheid, lage rugklachten, post-operatief bij operatie in het buik- en bekkengebied, …

Het is ontstaan door het werk van Dr. Rosita Arvigo, geboren in Chicago, herbaliste en dokter in de naprapahty (ontwikkeld vanuit de osteopathie). Een groot deel van haar professionele leven hield ze zich bezig met het bestuderen van de rol van planten en lichaamswerk bij het genezen van mensen. Ze reisde in de jaren ’80 met haar gezin naar Bélize en kwam daar in contact met Don Elijio Panti, een gerespecteerde elder. Hij leerde de oeroude kunst van het ‘traditionele genezen’ via mondelinge overlevering en gaf zijn wijsheid, na meer dan 10 jaar stage, door aan Rosita Arvigo.
Dr. Arvigo heeft de afgelopen 30 jaar deze traditionele wijsheid met passie behouden en gepromoot in samenwerking met vele universiteiten en klinische onderzoekers. In 1994 werd ATMAT® opgericht, The Arvigo Techniques of Maya Abdominal Therapy® als officieel studieprogramma waar honderden mensen wereldwijd aan deel hebben genomen. In 2004 en werd The Arvigo Institute opgericht in New Hampshire van waaruit de seminaries en trainings georganiseerd en gecoördineerd worden.

Werkwijze

Een eerste fase bestaat uit 2 delen.
Een eerste online intake sessie, waarbij je op voorhand een intake formulier ontvangt dat je voor de online sessie invult en we samen gedurende dat uur overlopen.
Een tweede sessie, live, waarbij je een eerste Arvigo®Therapy ontvangt en alle instructies meekrijgt voor je Zelf-Zorg-massage.

Afhankelijk van je vraag, is het aangewezen om 3 to 6 sessies te boeken. Hiermee zijn de beste resultaten gebleken voor de meeste condities. Sommige vragen, zoals die rond verzakking hebben meestal nood aan een langdurige opvolging. Samenwerking met andere expertises kan nodig zijn.

Hoe ziet een begeleiding van Arvigo®Therapy eruit

 • Uitgebreide intake om je sessie individueel en specifiek op jouw noden af te stemmen
 • Live sessie waarin je de Arvigo®Therapy ontvangt (bij boven- en onderbuik, rug, heup en sacrum)
 • Tijdens deze eerste sessie ontvang je instructies voor Zelf-Zorg-massage om thuis te voordelen van de professionele sessie mee te onderhouden.
 • Extra aanbevelingen zijn mogelijk indien nodig, bv. castor-olie packings of Bajos (Peri-steam).

  Bijdrage en duur van de sessies

 • intake online = 60 minuten en is 65 euro
 • eerste live sessie = 120 minuten en is 85 euro/uur
 • opvolg-sessie live = 90 minuten en is 85 euro/uur

  Ben je geïnteresseerd, benieuwd of er een Arvigo®practioner dichterbij woont.
  klik hier

Reactiemogelijkheid is gesloten