Quest week voor vrouwen

data voor 2024 komen eraan

in Reliquias, Portugal

Voor vrouwen die diep willen luisteren,
naar de aarde en al haar wezens,
naar zichzelf, naar hun lijf en naar elkaar.
In ceremonie met het land, met spirit.
Om zo na deze Quest week weer naar huis te gaan, misschien
met een naam die mag dienen als uitnodiging,
als medicijn, voor henzelf en vooral ook voor hun community.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn 7 dagen en 8 nachten samen op het land.  

Dichtbij onszelf, ons lijf, de aarde en elkaar.  

Ieder met een eigen unieke intentie.  Bereid om 48 uren op Quest te gaan.  

Omdat het tijd is.  Omdat het innerlijke verlangen naar stilte, naar vertraging, naar diepte groot genoeg is om te volgen.

We vallen iedere dag steeds meer samen met de aarde en haar elementen.  Nodigen spirit uit om bij ons te zijn.

Al eeuwenlang nemen vrouwen regelmatig de tijd om effe alles on hold te zetten. Het zit ingebakken in onze baarmoedercyclus, in ons diep verbonden zijn met het cyclische leven, in ons hoedster-zijn van geboorte en sterven.

We weten dat de stilte en het donker van de nacht onlosmakkelijk verbonden zijn met de bezigheid en het licht van de dag.  We weten diep vanbinnen dat deze twee komen uit éénzelfde bron.

Al eeuwenlang nemen vrouwen de tijd voor Ceremonie.  Voor het magische, het heilige.  Om te eren dat wat groter is, dat wat niet meteen zichtbaar is.

Het is maar in de zogenaamde moderne maatschappij dat we zijn afgedwaald en vergeten zijn hoe dit cyclische, het ceremoniële en het spirtuele hier op aarde te leven.  Hoe we dit vaak onbewust vervangen hebben  met drukte, presteren, een ongepaste onafhankelijkheid en ongoïng ambitie vanuit doorduwen.  Een leven waarin we makkelijk kunnen verloren lopen.

Onze lijven, onze zenuwstelsels, de aarde en haar elementen, draaien mee door.

Quest tijd toelaten in je leven is als Ja zeggen aan dat wat werkelijk belangrijk is.  Aan je innerlijke eigen kompas weer vinden, aan je authentieke medicijn leren kennen.  Aan durven luisteren naar wat het leven van jou verlangt.

In CEREMONIE zit de oeroude wijsheid van het samenbrengen van het zichtbare en het onzichtbare.  Van het ondersteunen van het innerlijke en spirituele leven dat ten dienste staat van de gemeenschap.

In de NATUUR zit de oeroude wijsheid van het cyclische leven, het weten van hoe te sterven en herboren worden, opnieuw en opnieuw.

VISION QUEST als ceremonie begeleid je in een tijd van overgang, een tijd van einde of een tijd van begin en bestaat uit een aantal essentiële elementen zoals ’tijd alleen’ ‘in natuur’ ‘zonder onderdak’ ‘en zonder eten’. Deze week houden we een 48u Quest.

Ook is de vooraf tijd, het afscheid nemen van je geliefden, en de integratie tijd nadien, het thuis brengen van je opgehaalde medicijn in je gemeenschap, essentieel aan de Vision Quest.

Deze Quest week is voor jou als 

 

 • je de roep voor Quest tijd hoort en wil volgen.
 • je verlangt naar tijd voor jezelf en je lijf, samen met andere vrouwen, dichtbij het land.
 • je verlangt naar verdieping, naar meer leven vanuit je ziel, naar verheldering en verankering daarin.

 

Twijfel je over je deelname, stuur mailtje naar contactmecarole@gmail.com en ik kijk heel graag met je mee om te zien of deze week de juiste is voor je.

 

 

 

ALGEMEEN OVERZICHT 

 

Op donderdag komt iedereen aan en is er tijd om je te installeren in je tent, je camper of in een van de kamers.  We eten samen en openen de Vision Quest week.

De dagen die volgen zijn voorbereidingsdagen voor je Quest.

Ze zullen oa. bestaan uit ochtendpractice, in contact zijn met je vrouwen-lijf, verkennen en zorgen voor het land.  Luisteren.   Verdiepen van je intentie. Ceremonie.   Circel.  Samen koken en eten.

Op maandag 23 vroeg vertrek je op je solo quest.  Daar ben je voor 48u en we wachten op je in het basiskamp, zien je daar terug op woensdag ochtend 25 oktober.

De rest van die dag is integratie dag.   Ook  de dag nadien is er tijd voor integratie en afronding, de stap terug naar je gemeenschap.

Op 27 oktober in de ochtend nemen we afscheid.

 

Data

 Woensdag 19 oktober 2023, 16u tem donderdag 27 oktober 9u.  

 

Locatie en accomodatie

 • Deze week gaat door in Retumbana Velha,  Reliquias, in de Alentejo regio in Portugal.   Retumbana Velha is de naam van het land dat 4 jaar geleden als community project startte en waar zorgen voor en regeneratie van het land en al haar wezens, centraal staat.   Het is momenteel ook de thuisplek van David, Carole en Sam. 
 • Dichtsbijzijnde luchthavens zijn Lissabon en Faro.  In beide luchthavens kan je een auto huren en is het nog zo’n twee uur rijden tot in Retumbana Velha.  Met openbaar vervoer vanaf Lissabon luchhaven kan je ofwel de metro of taxi nemen tot aan het treinstation.  Van daaruit is het ongeveer twee uur met de trein.  Van Faro luchthaven is het met de taxi tot aan het treinstation, en van daar ook zo’n twee uur met de trein tot in het dichtbijzijne treinstation Funcheira.  Van daar is het 20 minuten met de auto tot in Retumbana Velha.
 • De accomodatie mogelijkheden zijn divers, van slapen in je eigen tent, tot het delen van een kamer of overnachten in de tiny house.   We zullen vooral buiten op het land doorbrengen, koken in de pop up kitchen en hebben indien nodig een binnenruimte tot onze beschikking

 

 

 

Inschrijving en Info

 Mail naar contactmecarole@gmail.com

Wacht even op een antwoord, zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. 

Er is plaats voor maximum 6 vrouwen. 

Na bevestiging, schrijf je je voorschot over.  

Bij ontvangen van je voorschot is je plek gereserveerd en maken we een afspraak voor je voorbereidend gesprek en ontvang je alle verdere nodige info. 

Je bijdrage

Er is keuzemogelijkheid voor je bijdrage. Naar eigen vermogen investeer je tussen 880,- en 1288,-. 

Alle bijdrage boven 880,- gaat integraal naar regeneratie van het land en het fonds voor deelnemers die minder financiële mogelijkheden hebben. 

280,-  voorschot, te betalen bij inschrijving

inclusief :

 • voorbereidend gesprek
 • integratie circel via Zoom op 26 november
 • het eten voor alle maaltijden
 • accomodatie en zijn op het land
 • BTW (excl. voor bedrijven)

exclusief :

 • heen- en terugreis

 

De voorbereiding

Zo gauw je ingeschreven bent, prikken we samen een datum voor je voorbereidend gesprek.  Ook ontvang je het deelname formulier  en alle info voor je praktische voorbereidingen.  

Begeleiding

Carole Verbeeck en team

Als mede steward van Retumbana land kijk ik ernaar uit hier voor het eerst een Quest week aan te bieden.  Het land is er blij mee, het land hier nodigt uit en verlangt ook naar ceremonie.  Het klopt hier.
In 2020 deed ik m’n eerste Vision Quest bij Bart en Hermine van Soulquest.nl en werd diep geraakt door de kracht van de ceremonie.  Zowel de voorbereiding, het zijn op de berg, als de integratie was prachtig en bracht belichaamd inzicht en richting.
M’n relatie met aarde, land, met spirit werd stevig verdiept en bekrachtigd.
Zo stapte ik in 2021 mee in de training tot Vision Quest gids en Wildernisbegeleidster, deed m’n tweede quest en kwam terug met een grote en vernieuwde liefde voor Aarde, voor Lijf, voor ceremonie.
De natuur als begeleider voor ons mens-zijn hier op aarde, voor een leven gevuld met spirit hier op aarde, daar heb ik een grote Yes voor!
Liefs,
Carole