Quest voor vrouwen

24 september tot 2 oktober 2024 in Reliquais, Zuid West Portugal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We komen samen en we Luisteren.

Naar de Aarde en al haar Wezens. Naar onszelf en naar elkaar.

We zijn deze week in ceremonie met het Land en met Spirit.

En gaan na deze Quest week weer naar huis

met al wat we ontvangen hebben.

Dit medicijn zal niet alleen onszelf dienen, ook onze geliefden

en de community waar we terug naar toe keren.

 

We zijn 7 dagen en 8 nachten samen op het land.  

Dichtbij onszelf, ons lijf, de aarde en elkaar.  

Ieder met een eigen unieke intentie.  Bereid om 48 uren op Quest te gaan.  

Omdat het tijd is.  Omdat het innerlijke verlangen naar stilte, naar vertraging, naar diepte groot genoeg is om het te volgen.

We vallen iedere dag steeds meer samen met de aarde en haar elementen.  Nodigen spirit uit om bij ons te zijn.

Al eeuwenlang nemen vrouwen regelmatig de tijd om effe alles on hold te zetten. Het zit ingebakken in onze baarmoedercyclus, in ons diep verbonden zijn met het cyclische leven, in ons hoedster-zijn van geboorte en sterven.

We weten dat de stilte en het donker van de nacht onlosmakkelijk verbonden zijn met de bezigheid en het licht van de dag.  We weten diep vanbinnen dat deze twee komen uit éénzelfde bron.

Al eeuwenlang nemen vrouwen de tijd voor Ceremonie.  Voor het magische, het heilige.  Om te eren dat wat groter is, dat wat niet meteen zichtbaar is. 

Om zo mee de gezondheid van hun gezinnen en hun maatschappij te ondersteunen.  

Het is maar in de zogenaamde moderne maatschappij dat we zijn afgedwaald en vergeten zijn hoe dit cyclische, het ceremoniële en het spirtuele hier op aarde te leven.  Hoe we dit vaak onbewust vervangen hebben  met drukte, presteren, een ongepaste onafhankelijkheid en ongoïng ambitie vanuit doorduwen.  Een leven waarin we makkelijk kunnen verloren lopen.

Onze lijven, onze zenuwstelsels, de aarde en haar elementen, draaien mee door.

Quest tijd toelaten in je leven is als Ja zeggen aan dat wat werkelijk belangrijk is.  Aan je innerlijke eigen kompas weer vinden, aan je authentieke medicijn leren kennen.  Aan durven luisteren naar wat het leven van jou verlangt.

Het is moedig in deze tijd om te durven luisteren en te openen voor wat het leven werkelijk van je verlangt.

Jij alleen kan jouw unieke stukje doen.  En je hoeft het niet alleen te doen.  We zijn alleen in onze Quest – tijd én doen het Samen.  

 

Deze Quest is voor jou als :

 • je de intieme verbinding met de Aarde, met je Lijf en met Spirit wil verkennen of verdiepen.
 • je wil luisteren naar de stem in jeZelf en naar de stem die groter is dan jeZelf
 • je voelt dat het tijd is voor jou om je terug te trekken uit je dagdagelijkse leven en tot reflectie te komen, een innerlijke reis te maken en terug te verbinden met jeZelf.
 • je in een overgangsfase zit in je leven
 • je bij het einde bent van een levensfase, bij het einde van een belangrijke tijd in je leven, een job, een relatie, …
 • je diep verlangt naar je innerlijke stem en ze maar niet kan horen
 • je richting zoekt in je leven
 • je de roep van de Quest wil volgen

 

 

meer info en vragen

contactmecarole@gmail.com

Ik beantwoord je heel graag en kijk graag mee of dit de juiste Quest is voor je!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In CEREMONIE zit de oeroude wijsheid van het samenbrengen van het zichtbare en het onzichtbare.  Van het ondersteunen van het innerlijke en spirituele leven dat ten dienste staat van de gemeenschap.

In de NATUUR zit de oeroude wijsheid van het cyclische leven, het weten van hoe te sterven en herboren worden, opnieuw en opnieuw.

VISION QUEST als ceremonie begeleid je in een tijd van overgang, een tijd van einde of een tijd van begin en bestaat uit een aantal essentiële elementen zoals ’tijd alleen’ ‘in natuur’ ‘zonder onderdak’ ‘en zonder eten’. Deze week maken we samen het basiskamp en zal je 48u in solo tijd zijn.  

Ook is de vooraf tijd, het afscheid nemen van je geliefden, en de integratie tijd nadien, het thuis brengen van je opgehaalde medicijn in je gemeenschap, essentieel aan de Vision Quest.

ALGEMEEN OVERZICHT 

 

Bij aankomst is er tijd om je te installeren in je tent, je camper of in een van de kamers.  We eten samen en openen de Vision Quest week.

De dagen die volgen zijn voorbereidingsdagen voor je Quest.

Ze zullen oa. bestaan uit ochtendpractice, in contact zijn met je vrouwen-lijf, verkennen van het land.  Luisteren.   Verdiepen van je intentie. Ceremonie.   Circel.  Samen koken en eten en het basiskamp klaarmaken.

Tijdens 48u zal je alleen in solo tijd zijn terwijl het team op je wacht in het basiskamp.

Bij je terugkeer is het integratie dag.   Ook  de dag nadien is er tijd voor integratie en dan afronding; voorbereiding om terug naar huis te gaan. 

 

Data

24 september 2024, 16u tem 2 oktober  9u.  

 

Locatie en accomodatie

 • Je Quest gaat door in Retumbana Velha,  Reliquias, een  zacht heuvelend land van 14 ha in de prachtige Alentejo regio in Zuid West Portugal.   Zo’n 4  jaar geleden startte daar een community project waar zorgen voor en regeneratie van het land en al haar wezens, centraal staat.  Waar we geloven en zien dat het samenleven met en het zorg dragen voor de Aarde en al haar wezens, onze diepe intieme connectie met onze lijven en onszelf bekrachtigd.        
 • Je slaapt in je tent of camper en indien nodig is  er mogelijkheid om in een kamer te slapen  (bespreek deze voorkeur bij inschrijving).  

 • We zijn vooral buiten op het land en hebben een binnenkeuken en binnen – en buitendouche ter beschikking.  

 • Indien nodig maken we gebruik van de binnenruimte. 

 

 

 

 

Inschrijving en Info

 Mail naar contactmecarole@gmail.com

Wacht even op een antwoord, zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. 

Er is plaats voor maximum 12 vrouwen

Na bevestiging, schrijf je je voorschot of bijdrage over. 

Bij ontvangen van je voorschot is je plek gereserveerd en maken we een afspraak voor je voorbereidend gesprek en ontvang je alle verdere nodige info. 

Je bijdrage

Er is keuzemogelijkheid voor je bijdrage. Naar eigen vermogen investeer je tussen 980,- en 1380,-

Indien je naar vermogen meer bijdraagt, gaat je extra bijdragen naar het fonds ter ondersteuning voor zij die minder financiële middelen hebben en naar regeneratie van het land in Retumbana – we geven graag meer info hierover als je dat wenst.

280,-  voorschot, te betalen bij inschrijving

Early Bird met inschrijving en betaling van de volledige bijdrage voor 12 april. 

890,- 

inclusief :

 • voorbereidend gesprek
 • begeleiding door Carole en het team
 • de ingrediënten voor alle vegetarische maaltijden
 • gebruik van accomodaties op het land
 • BTW (excl. voor bedrijven)
 • integratie circel via Zoom

exclusief :

 • heen- en terugreis tot in Retumbana Velha
 • je kampeerspullen en dat wat je nodig hebt voor je 48u solo op het land

 

De voorbereiding

Zo gauw je ingeschreven bent, prikken we samen een datum voor je voorbereidend gesprek.   Daarin nemen we tijd voor een eerste kennismaking en voor je intentie. 

Hierna ontvang je het deelname formulier en alle info voor je voorbereidingen. 

Begeleiding

Carole Verbeeck en team

Tijdens mijn Vision Quests en Vision Quest training ontving ik sterke gidsing en een aantal visioenen.  Ik kreeg bij de poort een aantal namen mee die me tot vandaag en nog ver in de komende jaren mee zullen begeleiden.  
Als hoedster van Aarde, Lijf en Seksualiteit,  met een grote liefde voor ceremonie en een passie om te zorgen voor de komende generaties, ben ik ontzettend dankbaar dat we binnenkort op Retumbana Land de eerste Quest week zullen laten doorgaan. 
Als mede steward van Retumbana land is het me helder geworden dat het land ons uitnodigt om stil te komen zijn, om aanwezig te zijn, om te luisteren en samen in ceremonie te zijn.    Om de diepere connectie met Spirit die heel erg verbonden is met het land en haar wezens opgehaald en herinnerd mag worden.  En het voelt zelfs als een taak, het is onze taak om weer te herstellen wat we verloren zijn. 
In 2020 deed ik m’n eerste Vision Quest bij Bart en Hermine van Soulquest.nl en in 2022 deed ik de training tot Vision Quest begeleider.  Nu geef ik graag bedding aan al het geleerde, waarin de natuur als begeleider centraal staat.  
Liefs,
Carole