‘Genitale mapping’ is het liefdevolle en helende proces, van aanraking, focus en consent bij je genitaliën.

Het is éénvoudig en diep transformerend.
Brengt bewust-zijn en verbinding bij de plekken die aangeraakt worden.

Het geeft je een duidelijke felt-sense, een mogelijkheid om de open verbinding die er van nature al is met je bekken, je basis en je seksualiteit te gaan beleven.

Je kan het bij jezelf doen (bv. in mindful masturbatie) of samen met je/een partner te doen.

Vaak zijn vulva, vagina, cervix, penis, ballen, perineum en anus weinig levendig en bewust. Zeker in het dagelijkse leven en/of als er geen opwinding is.

Hun weefsel is extra gevoelig, zowel voor groots plezier en vervulling als voor het vasthouden van spanning en trauma.

‘Mapping’ is een tool uit seksuologisch lichaamswerk waarmee je vanuit jouw tempo en jouw Stem, weer levendigheid kan brengen in je intieme delen.

Deze ‘levendigheid’ is rechtstreeks verbonden met je onderste twee chakra’s.
Basisveiligheid, vertrouwen, aarding, belichaming, intimiteit, emoties, passie, seksualiteit en creativiteit.

Genitale mapping balanceert mee de thema’s in deze wortel en sacrale chakra. Ook het thema geld en materie (wortelchakra) kunnen door ‘mapping’ helder gemaakt worden.

In een veilige en ontspannen setting is er één iemand die aanraking ontvangt en in ’the lead’ is, vertelt ‘hoe’ en ‘wat’. Gefocust aanwezig is daar waar aangeraakt wordt.

De ander kiest er bewust voor om in service te zijn, met een open hart, helemaal present. Hij/zij geeft aanraking.

Er wordt in eerste instantie zacht ge-touch-ed zodat de focus naar deze plek kan worden gebracht.
Je ontmoet, je voelt, je ‘bent’ daar.
Misschien ervaar je gevoelloosheid, pijn, emotie en/of plezier. Allemaal mogelijke laagjes van deze plek, van jou, NU.
Ze zijn welkom en kunnen gevoeld worden.

Door ‘daar’ te zijn, rond te hangen, zachtjes te gaan masseren of door de aanraking steviger te maken, start het proces van bewust-wording, heling, transformatie en vervulling.

In verbinding met de/je partner wordt er gedeeld (zonder echt in gesprek te gaan) wat er ervaren wordt. Het is vaak een diep, intens, kwetsbaar en heel krachtig proces. Er kunnen transformaties op fysiek, inzichtelijk en spiritueel niveau plaatsvinden.

 In m’n ideaalplaatje 
‘doen’ liefdespartners hét (mappings 🙂 ) regelmatig met elkaar.

Zelf heb ik ondertussen veel mappings ontvangen, van seksuologisch lichaamswerkers, van mezelf in m’n mindful masturbatie en van m’n/een partner.

Ik zie het als een on-goïng proces, net zoals ik regelmatig naar de tandarts ga voor een check up.

Je genitalieën zijn bijzonder, bijzonder gevoelig, ze de nodige aandacht geven, versterkt je innerlijke seksuele kracht.

Dat doe je liefst regelmatig, mee bewegend met de fase van je leven waarin je zit, met de seizoenen, met de maan, …

Ik supporter ook heel graag voor ‘anale’ mappings, zowel voor vrouwen als voor mannen.
De anus, een taboe-plekje waar veel te weinig aandacht aan besteed wordt. De interne spincter die net inwendig ligt, en het weefsel daarrond houdt makkelijk diepe diepe onverwerkte wondes vast. Bij veel mensen is dit gebied heel erg gespannen en vaak wordt het niet gevoeld omdat het onbewust/doof is geworden.

Met kunde en alle tijd die nodig is (beide heel belangrijk!), kunnen zich hier weleens de grootste verassingen aandienen in de vorm van hele diepe ontspanning in wie je bent en ontmoeting met je zachte, stevige kracht. Echt thuiskomen.

Een genitale mapping is het makkelijkst als je naakt bent, doch als dat voor jou niet fijn voelt, kan je starten met aanraking op je kleren.
Ook zo kan je best al veel voelen en beginnen wennen met vragen om wat je wil en aanwezigheid bij genitale aanraking en focus.

Exploration time, follow your pleasure!