De on-ontgonnen wereld tussen het opmerken van een belichaamd verlangen en het beleven ervan.

Heel lang geloofde ik dat ik geen ‘seksuele verlangens’ had.

Ik had een vaste partner, we hadden regelmatig sex met elkaar en ik genoot er ten volle van, maar naast de ‘gewoonte-routine met als einde het piekorgasme’ kende ik geen andere seksuele verlangens.
Dacht ik …

Toen ik voorzichtig en met veel goesting startte met het onderzoeken van wie ik was als seksuele vrouw (iets in mij zei me dat er meer was!), viel m’n mond al snel open.

Wat er kwam boven-drijven, wat er helder werd, was met momenten heel beangstigend.

Verlangens, fantasieën die zo haaks stonden op de identiteit waarmee ik toen leefde. M’n over-vriendelijke-gevers-leventje stond haaks op de rauwe en dominante verlangens en fantasieën die ik te zien kreeg.
Ik kon ze enkel in korte glimpjes toelaten en dan nog, moest ik ze af en toe geheel ontkennen. Dit was niet ‘ik’, dit wilde ‘ik’ niet zijn. Ik voelde me heel kwetsbaar, ook boos en gefrustreerd.

Het nam tijd in beslag en veel goeie gesprekken, met mensen die thuis waren in dit soort ‘openbaringen’ zodat ik kon beginnen begrijpen hoe dit soort dingen werkt.
‘The Wheel of Consent’ van Betty Martin was de kers op de taart, als tool om steeds dieper te gaan ontdekken.

Wat lang is weggestopt, wat onderdrukt is, wordt grootser en vaak ook donkerder.

En dat is wat we met z’n allen in min of meerdere mate doen met (intieme en seksuele) verlangens.

Hoe open we zogezegd ook zijn, België en Nederland anno 2016, we mogen onszelf nog veel meer vrijheid toestaan om écht te zijn.
In eerste instantie naar onszelf toe en in verbinding.

Ik ben ervan overtuigd dat een groot deel van onze kracht, nog weggestopt zit hierdoor.

Het spelen met de 3’spelletjes en de ‘Wheel of Consent’ gaf me een ervaringsgerichte-tool om te beseffen dat er een wereld is tussen het voelen van belichaamde verlangens en ze ook werkelijk te beleven.
Hehe, ontspanning…

Die donkere, rauwe verlangens moest ik mezelf dus niet direct toe-eigenen.

We lijken wel te leven met het idee dat, als we iets voelen en hier ruimte aan geven het ook al direct wil/moet ervaren worden. Dat wat er opkomt, ook IK is.

Niets is minder waar!

Ik speel er regelmatig heel bewust mee, stel me open voor wat er opborrelt en kijk..

Bv. deze week in Lier…
Ik wandel over straat, zie een mooi mens voorbij wandelen. Mijn lijf reageert en er borrelt op ‘hmmm die zou ik wel willen voelen’.
Ik lach, geniet en wandel lekker verder…nieuwsgierig naar wie ik nog allemaal zal ontmoeten.

Vroeger stelde ik me niet eens open voor dit soort mogelijke gedachten en gevoelens.
Omdat dat niet mocht, zeker niet als er naast die persoon bv. ook een partner zou lopen, of omdat ik dacht dat die persoon het op m’n gezicht zou aflezen en ik me dan zou schamen voor zulke gedachten.
Of omdat ik dacht dat ik het ook echt zou willen doen.
En wat dan?
Schaamte, schuld, angst, …oordeel over mezelf en dit soort gedachten met onbekenden…
Hehe, wat een gedoe…

En toen mocht ik stilaan ontdekken dat er dus een hele ruime wijze wereld is tussen het opmerken van belichaamde verlangens (die er zoiezo zijn, omdat je mens bent, we hebben ze allemaal) en ze actief beleven.

En in die hele wereld, kan je vertoeven, plezier beleven, helderheid krijgen over wat er in jouw beweegt, in verbinding zijn, er van genieten en veel meer.

7 stopplaatsen,
jij beslist hoe lang je vertoeft op iedere stopplaats
én of je verdergaat, het is jouw reis!!

1. Aanwezig zijn in je lichaam en open-zijn voor opborrelende verlangens hoe die er ook uitzien.
2. Ze erkennen en toestaan. Ervan genieten 🙂
3. Beslissen of je ze in verbinding wenst te brengen en duidelijk maken voor jezelf wat je juist wil communiceren.
4. Heldere communicatie in verbinding
5. Ruimte geven aan de ander om in te voelen en al dan niet te antwoorden.
6. Samen een duidelijke overeenkomst maken over de ‘actie’
7. Actie 🙂

Hehe, jaaa…wat fijn!

**Ik mag dus gewoon lekker open zijn, mezelf laten stromen, zonder te weten vanwaar het allemaal komt en er zelfs van genieten. Hiervoor moet ik me niet schamen. Hierover is geen oordeel nodig. Ik beslis ook lekker zelf of ik ze voor mij houdt of ze deel.
(PS. Als je verlangens en fantasieën van deze aard zijn dat je er heel erg bang van wordt, of dat ze je belemmeren om lekker te leven, vraag dan hulp! Samen kan je helder kijken, voorbij schaamte of schuld!)

**Ik kan dus heel oprecht zijn in m’n verlangens naar een ander toe, zonder dat die ander er dan per sé mee in wil stappen.
Want als je bv. stap 1 en 2 ten volle beleeft, heb je al zoveel genot en plezier gehad, dat het minder uitmaakt of er ook actie in verbinding van komt.
Of het geeft je de gelegenheid te ervaren wat het met je doet, als je verlangens niet tot actie worden omgezet (ook een hele interessante oefening 🙂 )

**En jaaaa… stap 4. Heldere communicatie in verbinding. Het is zoo fijn en empowering om verlangens uit te spreken, die écht ontvangen worden door de partner. Zonder dat er direct iets mee moet. Kan ook heel erg sexy en opwindend zijn.
(PS. Test eens uit, als je aan lekker intiem bent, of aan het vrijen bent en je voelt een sterk verlangen, om dat ook meteen te benoemen. Ook al denk je, mijn partner gaat dat niet fijn vinden, of we zitten nu niet in dit soort bui, …
Heel rechtstreeks; Ik wil …. Zorg ervoor dat je het helemaal ‘ownt’ en dat het niet moet ingevuld worden; mega krachtig en lekker om te doen.)

**Stap 5 is super belangrijk en vraagt soms moed… Openheid ook om misschien de trigger van ‘afwijzing’ te ervaren en de pijn toe te laten die dat met zich meebrengt.

**Stap 6 is zacht, mooi en kan me diep raken; duidelijkheid zorgt ervoor dat m’n zenuwstelsel diep kan ontspannen, dat ik kan gaan voor de full potential, voor diepe orgasmes, voor volheid in expressie, ja…stap 6 is lekker!

Ik hou van deze ruime wereld…
Mooi en regelmatig best spannend en kwetsbaar!
Reacties en vragen, welkom in m’n mailbox contactmecarole@gmail.com.

With Love, Carole