BEGELEIDING

WELKOM als individu of als koppel voor één of meerdere begeleidende sessies.   Ongeacht je gender, je relatie status, je sekuele identiteit of voorkeur.

Voor iedereen vanaf 21 jaar.

 

 

Alle vragen over lijf, intimiteit en seksualiteit, zijn startpunten voor begeleiding. 

Je begeleiding start steeds met een uitgebreid intakegesprek, waarin we op een holisitsche manier bekijken wat je vraag is en hoe mijn aanbod hier best op kan aansluiten.

De begeleiding is persoonlijk en op maat gemaakt.  Lichaamsgericht met ruimte voor je psyche, je emotionele lichaam alsook je spirituele leven.

Mogelijke redenen voor begeleiding

OMDAT…

-je educatieve/informatieve vragen hebt over initimiteit en/of seksualiteit.

-je verlangt naar meer contact met je bekkengebied.

-je wil leren voelen in je lijf.

-je je schaamt over je (sexuele) lijf.

-je wil leren helder communiceren over je grenzen en je verlangens in intieme en seksuele relatie(s).

-je vragen hebt over orgasme, erectie, ejaculatie, …

-je je meer sexueel vrij en ontspannen wil voelen in jezelf en/of bij je/een partner.

-je pijn ervaart bij het vrijen.

-je meer creativiteit wil brengen in je seksuele leven.

-jullie als koppel verschillende verlangens ervaren in seksualiteit en graag willen ontdekken hiermee om te gaan op een compassievolle en vreugdevolle manier.

-je nadat je moeder werd, je nieuwe lijf opnieuw wil leren kennen/ontdekken/liefhebben.

-je na een operatie littekenweefselremediatie wenst te ontvangen voor goede nazorg (vanaf 6 weken na operatie).

-je na een genitale reconstructie operatie je nieuwe sex wil leren kennen.

-je in contact wil zijn met je baarmoeder (ook al is ze niet meer fysiek aanwezig).

-je wil leren over mindful masturbatie.

Hoe zal de begeleiding eruit zien.

Doorheen de intake wordt duidelijk hoe de begeleiding eruit kan zien.

Afhankelijk van je vraag en jouw unieke lijf en situatie werken we met één of meerdere van onderstaande mogelijkheden; gesprek, somatische oefeningen (adem, beweging, aanraking, klank), wheel of consent practices, psycho sexual somatics coaching, seksuologisch lichaamswerk, mindful masturbatie coaching, Arvigo therapie en/of STREAM begeleiding (scar tissue remediation and management).

Indien we specifiek werken via seksuologisch lichaamswerk, maken we dat op voorhand steeds duidelijk.

Het aantal nodige sessies, zal afhangen van de vraag waarmee je komt en wordt duidelijker na de intake en een eerste lichaamsgerichte sessie.

De begeleiding is geen quick fix oplossing, heeft wel de bedoeling dat je zelf aan de slag kan in jouw specifieke situatie.

 

Wat is…

Somatische (=van het lijf) oefeningen zijn gebaseerd op eenvoudige technieken die gebruikt worden in velerlei lichaamsgerichte benaderingen.  Het is het aanwezig zijn in je lijf en gebruik maken van ademhaling, klank, beweging en /of aanraking.  Deze allen zijn directe toegangsroutes tot je zenuwstelsel en belangrijke bronnen tot zelf- en co-regulatie.  Je hebt ze overal bij je, ze zijn gratis en zowat iedereen kan hierin oefenen.  De basis voor de oefeningen vertrekt vanuit een aanwezig zijn in de moment en in je lijf.

Wheel of Consent kan je zien als een hele boeiende lichaamsgerichte practice om jezelf beter te leren kennen in verlangens en grenzen in aanraking.  Hierover helder te leren communiceren in verbinding met de ander.  Dit kan gaan over algemene dagdagelijkse aanrakingen als een handdruk, een knuffel, een omhelzing, en ook over seksuele aanrakingen.

The Wheel of Consent werd gecreeërd door Betty Martin.

Psycho Sexual Somatics Coaching is een trauma-geïnformeerde lichaamsgerichte  therapeutische modaliteit gespecialiseerd in intimiteit en seksualiteit  en is een combinatie van psychotherapie, coaching, lichaamsgericht werken, neurowetenschappen en zenuwstelselregulatie.

Seksuologisch Lichaamswerk is het onderzoeken van het seksuele lichaam aan de hand van belichaamde seksuele anatomie educatie, mindful masturbatie coaching en/of manuele technieken zoals bekkenmapping.

 

Afspraak maken

Welkom via mail of telefonisch:

contactmecarole@gmail.com

0032 486 345 833

Vind je een privé begeleiding op deze moment te spannend, kijk dan zeker ook even naar het online aanbod.  Dit kan een heel boeiende en bekrachtigende tussenstap zijn Wild Self Love