Carole

Mijn naam is Carole Verbeeck en ik ben seksuologisch lichaamswerker en bied coaching en lichaamsgerichte begeleiding in het brede thema van seksualiteit.

De stroom van het leven ervaren en luisteren naar hoe die wil geuit worden is één van mijn favoriete hobby’s.  Gefocust afstemmen op mijn grootste dromen is een andere. Ook dansen, lezen, reizen, buiten zijn in de natuur, wandelen, afspraakjes met vrienden en chocolade vind ik heel lekker!  Gepassioneerd door de magie en potentie van het leven, ben ik graag op avontuur en ontdekking soms rauw en wild, soms zacht en stil.

Seksualiteit, als creatieve levensgevende kracht, is mijn favoriete thema in deze ontdekkingstocht.  Ik ben ervan overtuigd dat we ten volle kunnen en mogen genieten van ons lichaam en onze seksualiteit.  Ik geloof  in een gezonde en heerlijke belichaamde seksualiteitsbeleving voor iedere mens.

In de afgelopen 15 jaar studeerde en onderzocht ik Yoga, bewuste ademhaling, bio-energetica, dans, stemwerk, massage, opstellingswerk, creatieve therapie en reflexologie. Eén thema bleef echter onaangeroerd en heel spannend voor me; seksualiteit.

Het verlangen om te ontdekken en te groeien werd groter dan de angst voor het onbekende en ik dook de wereld in van bewuste intimiteit, sensualiteit, relaties en seksualiteit.  Tantra was en is hierin voor mij een bijzondere ontdekking en een heerlijk pad van bewustwording.  Van ‘zoeken’ om te willen ‘vinden’, ontspannende ik meer in mijn lijf en begon ik te proeven van ‘Zijn’.

Ik volgde super boeiende trajecten zoals ‘Strip Je Vrij’ van Marielle Kleynan en ‘Erodanza’ van Chantalle Kamycki.

Ik dook dieper in de oorsprong en filosofie van Tantra bij het Soultantra Institute en volgde workshops bij o.a. Wendy Doeleman, Silja Rehfelt, Shashi Solluna, Matthias Swhenteck, Leanne Andrews en Ronja Sebastian.

In Nederland studeerde ik aan de Tantra Academy en kreeg er les van Jacqueline Ananya Snelder en Theo de Klein in de opleiding tot Tantrisch Seksuologisch begeleider.   Gedegen, vervullende en boeiende kennismakingen en inwijdingen in de Shri Vidya Tantra, Kashmère Tantra, Ayurveda, Sexuologie, Reichiaans lichaamswerk en The Work van Byron Katie.

Na mijn propedeuse diploma bij de Tantra Academy ontvangen te hebben, studeerde ik verder aan het Institute of Somatic Sexology onder begeleiding van Deej Juventin, Uma Ayalet Furman en Joseph Kramer.  Een heerlijke opleiding die embodiment en bewuste seksualiteitsbeleving op een boeiende en gedegen manier samenbrengt.    Een aanbod van coaching, educatie, somatisch leren en lichaamswerk.  Aangevuld en onderbouwd met o.a. super interessante anatomie-lessen van Ellen Heed en The Wheel of Consent van Betty Martin, mindful masturbatie-coaching en meer.

Deze studie gaf ook mijn persoonlijke groei-proces een nieuwe dimensie.  Door het vele lichaamswerk kon ik de veiligheid en autonomie in mezelf steeds meer ervaren.  Diep ademhalen, vertrouwd zijn bij meZelf en helemaal expanderen in genot en verlangen.  De opleiding gaf me het laatste zetje dat ik nodig had om ook letterlijk Zelf-standig te worden, mijn praktijk op te starten en mijn droomjob vorm te geven.

Zomer 2016 specialiseerde ik me in de gezondheid van het vrouwelijke bekkengebied en littekenweefselremediatie tijdens STREAM onder begeleiding van Ellen Heed en Kimberley Johnson.  

Ik volgde bij Betty Martin ‘Like a Pro’ en ‘Like a Pro Advanced‘, fantastisch werk over grenzen, verlangens en communicatie hierover in Aanraking.

Een dagje ”G-spot” onderzoek, bij Deborah Sundahl en ‘Awaken the cervix‘, online training bij Olivia Bryant namen me specifiek mee in deze hele bijzondere plekjes van mijn/het vrouwenlichaam.

In juli 2017 studeerde ik bij Caffyn Jesse en Katie Sarra ‘Trauma Training for bodywork professionals‘.

Afgelopen jaar volgde ik twee post grad. modules Psycho SexualSomatics Therapy o.a. met als thema ‘The Self as instrument‘ georganiseerd door Mike Lousada en Louise Mazanti.

En momenteel studeer ik verder bij Ellen Heed en Kimberley Ann Johnson, aan hun STREAM programma, over littekenweefselremediatie, pelvic health en post partum zorg.

Binnenkort, in oktober 2018 start de ‘Practioner Training Wheel of Consent’ van Betty Martin als kers op de taart voor mijn liefde voor ‘Consent’.

Het blijven volgen van opleiding gecombineerd met intervisie, mentoring en supervisie, houden met alert en up-to-date in dit boeiende en inspirerende werkveld.

Supervisor 2017 Betty Martin
Supervisor 2018 Louise Mazanti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactiemogelijkheid is gesloten