Carole

De stroom van het leven ervaren en diep luisteren naar hoe die wil geuit worden is één van mijn favoriete hobby’s.  Gefocust afstemmen op mijn grootste dromen en innerlijke wijsheid is een andere.

Ook dansen, lezen, reizen, buiten zijn in de natuur, stilte, wandelen, afspraakjes met vrienden, vrijen en chocolade vind ik bijzonder lekker!  

Gepassioneerd door de magie en potentie van het leven, ben ik graag op avontuur en ontdekking soms rauw en wild, soms zacht en stil.  Soms alleen, soms samen.

 

De afgelopen 15 jaar herschoolde ik mezelf en behaalde naast mijn diploma graduaat orthopedagogie (1997) het certificaat van seksuologisch lichaamswerker (2016), STREAM-practioner (2018) en Arvigo®-practioner (2018).

Seksualiteit, als creatieve levensgevende kracht, is mijn favoriete thema geworden.  Ik ben ervan overtuigd dat we ten volle kunnen en mogen genieten van ons lichaam en onze seksualiteit.  Ik geloof  in een gezonde en heerlijke belichaamde seksualiteitsbeleving voor iedere mens die daarvoor kiest.

In de afgelopen 15 jaar studeerde en onderzocht ik voeding, anatomie, Yoga, bewuste ademhaling, bio-energetica, dans, stemwerk, massage, opstellingswerk, creatieve therapie en reflexologie. Eén thema bleef echter onaangeroerd en heel spannend voor me, Seksualiteit.

Het verlangen om te ontdekken en te groeien werd groter dan de angst voor het onbekende en ik dook de wereld in van bewuste intimiteit, sensualiteit, relaties en seksualiteit.  Tantra was hierin een bijzondere ontdekking en een heerlijk pad van bewustwording.  Van ‘zoeken’ om te willen ‘vinden’, ontspannende ik meer in mijn lijf en begon ik te proeven van ‘Zijn’.

Ik volgde boeiende speelse trajecten zoals ‘Strip Je Vrij’ van Marielle Kleynan en ‘Erodanza’ van Chantalle Kamycki.

Ik dook dieper in de oorsprong en filosofie van Tantra bij het Soultantra Institute en volgde workshops bij o.a. Wendy Doeleman, Silja Rehfelt, Shashi Solluna, Matthias Swhenteck, Leanne Andrews en Ronja Sebastian.

In Nederland studeerde ik aan de Tantra Academy en kreeg er les van Jacqueline Ananya Snelder en Theo de Klein in de opleiding tot Tantrisch Seksuologisch begeleider.   Gedegen, vervullende en boeiende kennismakingen en inwijdingen in de Shri Vidya Tantra, Kashmère Tantra, Ayurveda, Sexuologie, Reichiaans lichaamswerk en The Work van Byron Katie.

Na mijn propedeuse diploma bij de Tantra Academy ontvangen te hebben, studeerde ik verder aan het Institute of Somatic Sexology onder begeleiding van Deej Juventin, Uma Ayalet Furman en Joseph Kramer.  Seksuologisch Lichaamswerk brengt embodiment en bewuste seksualiteitsbeleving samen.    Een aanbod van coaching, educatie, somatisch leren en lichaamswerk.  Aangevuld en onderbouwd met o.a. super interessante anatomie-lessen van Ellen Heed en The Wheel of Consent van Betty Martin, mindful masturbatie-coaching en meer.  

Deze studie gaf mijn persoonlijke groei-proces een nieuwe dimensie.  Door het vele lichaamswerk kon ik de veiligheid en autonomie in mezelf steeds krachtiger ervaren.   Gevoelens van schaamte begonnen te verdwijnen, grote onzekerheid maakte plaats voor een vervullend zacht krachtig gevoel.  Ik begon dieper te ademen en meer vertrouwd te zijn bij meZelf.  De oordelen over mijn lijf werder minder en overgave aan plezier en genot makkelijker.

Ik kwam stapje per stapje thuis in mijn lichaam en begon te proeven van innerlijke veiligheid en een stevige basis.  Steeds intiemer met mezelf.

De opleiding gaf me het laatste zetje dat ik nodig had om letterlijk Zelf-standig te worden, de praktijk kwam tot leven en zo ook m’n droomjob.

Zomer 2016 specialiseerde ik me in de gezondheid van het vrouwelijke bekkengebied en littekenweefselremediatie tijdens STREAM-opleiding onder begeleiding van Ellen Heed en Kimberley Johnson.

In hetzelfde jaar volgde ik bij Betty Martin ‘Like a Pro’ en ‘Like a Pro Advanced‘, fantastisch werk over grenzen, verlangens en communicatie in Aanraking.  Basis-educatie om als professional in dit werkveld m’n aanbod veilig te houden voor zowel de mensen die langskomen als voor mezelf.

Een dagje ”G-zone” onderzoek, bij Deborah Sundahl en ‘Awaken the cervix‘, online training bij Olivia Bryant namen me specifiek mee in deze hele bijzondere plekjes van mijn/het vrouwenlichaam.

In juli 2017 studeerde ik bij Caffyn Jesse en Katie Sarra ‘Trauma Training for bodywork professionals‘.

Tijdens twee post graduaat modules Psychosexual Somatics Therapy (Mike Lousada en Louise Mazanti) verdiepte ik in o.a. het thema ‘The Self as instrument‘.

Bij Ellen Heed en Kimberley Ann Johnson vervolgde ik de 6 maanden opleiding tot STREAM-practioner. Een rijke en boeiende verdieping over bekkengezondheid, littekenweefselremediatie en prachtige post partum zorg.  Wat een wijsheid!

In 2018 en 2019 werkte ik in België en het buitenland samen met Betty Martin.  We organiseerden voor het eerst ‘Like a Pro’ in België.  Het werd een groot succes en er kwamen moeiteloos 2 gevulde groepen. 

Ik leerde en groeide in 2018 ook door de prachtige Arvigo®Therapy opleiding. Een bijzondere niet-invasie manuele techniek die het voortplantings- en spijsverteringssysteem ondersteunt en het bekkengebied en lichaam uitnodigt om weer in balans te komen. Gebaseerd op natuurlijke  oude wijsheden uit Bélize, gestaafd door Westerse wetenschappelijke info.

Een aantal kortere trajecten trokken mijn aandacht en volgde ik met veel plezier.  Money and the nervous system van Kimberly Ann Johnson.  An apprenticeship with sorrow van Francis Weller. 

In 2020 ging ik vertragen en verdiepen in mezelf.  Effe niet teveel input.  De stilte in.  Luisteren naar de diepte, het stille, het pure in me.  Herinneren.  Het was tijd om de wilde natuur in te gaan, in en buiten mezelf.  

Ik ging mee op Vision Quest met Bart Wiegers en Hermine Schoneveld van Soulquest.nl. waar de oer-thema’s van geboorte en sterven aangeraakt worden.  Waar het me nog duidelijker is geworden hoe levenskracht en sterven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  En hoe de Natuur een belangrijke gids en begeleider is.   We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden én dat is een groot cado.  Dit was het begin om onze Wilde Natuur meer in mijn werk te gaan betrekken. 

Eind 2020, begin 2021, nam ik deel aan de super boeiende 6 maanden coach-opleiding in Psychosexual Somatics Therapy.   Een trauma-geïnformeerde lichaamsgerichte  therapeutische modaliteit die zich richt op intieme en seksuele vragen.  Een combinatie van psychotherapie, coaching, lichaamsgericht werken, neurowetenschappen en zenuwstelselregulatie.   

Momenteel ben ik met veel goesting de opleiding tot WildernessTrainer en Vision Quest Begeleider aan het volgen bij Bart, Hermine en Immia van Soulquest.   Eén van de vele boeiende elementen hierin is dat ook de natuur gezien wordt als boodschapper, als medicijn, als begeleider.  We leren over de kracht van overgansrites en meer.  Kijk ernaar uit om de Natuur, het Land(schap) steeds meer in mijn werk te zullen gaan betrekken. 


Tell me what is it that you plan to do with your one Wild and Precious Life?

-Mary Oliver-

Reacties zijn gesloten.